Everfloor Padlócsiszolás

Gránitcsiszolás

Az egyik legcsodálatosabb természetes alapanyag, amellyel igazán egyedivé varázsolhatja környezetét. Nagy nyomás alatt megszilárdult mélységi magmás kőzet. Szabad szemmel is megkülönböztethető, durva szemcsés ásványkristályokból álló rendkívül kemény kőzet. Keménysége miatt igen nehezen feldolgozható.
Az embert csodálattal tölti el, ahogy a csiszolás során egy homogén felületből fokozatosan megmutatkozik egyedülálló mintázata és a matt kőből egy fantasztikusan fénylő anyag születik. Megmunkálása után, rendkívül jól tűri az időjárás viszontagságát, fényét csiszolása után szinte örökre megőrzi. Mintázata és színe származási helyétől függően igen sokféle lehet.
Napjainkban leginkább sír- és díszítőköveknek, oszlopoknak, burkolóköveknek dolgozzák fel.

Gránitcsiszolás
Gránitcsiszolás

Gránit felületek csiszolása

Amennyiben gránit padlónk fényét vesztette, azon nagyobb karcolások, sérülések, esetleg kisebb foltok, vegyszermarások vannak, és nem szeretnénk új kőburkolatot vásárolni, kitéve magunkat a bontással és újraépítéssel járó számtalan kellemetlenségnek, akkor a csiszolás a legpraktikusabb, és leggazdaságosabb megoldás.
A csiszolás befejeztével a burkolat újra csillogóvá, ragyogóvá válik, ismét hosszú éveken át örömet okozva tulajdonosának. Ha megkopik, elhasználódik gránit konyhapultunk, vagy elveszti fényét padlólapunk, és szeretnénk újra látni eredeti ragyogását, nincs más teendőnk mint felpolíroztatni a felületet.
Ez attól függően, hogy milyen mértékű a kopás, lehet nehezebb vagy könnyebb feladat, de könnyűnek egyik esetben sem mondható.
A gránit az egyik legkeményebb kőzet. Ennek megfelelően nehezen kopik, sérül, viszont ha ez megtörténik, a helyreállítás nem egyszerű feladat. A gránitpadló felcsiszolása igényli a legtöbb odafigyelést a természetes kövek közül. Rengeteg padlócsiszoló cég nem is vállal gránit csiszolást.
A felületek csiszolására mi itt is gyémánt technológiát alkalmazunk!

Gránit burkolat csiszolása-hogyan csináljuk?

A gránit csiszolás és polírozás folyamatát akárcsak a márvány csiszolás esetében speciális technológiával, gépekkel és szerszámokkal végezzük el. A padlócsiszolás, legyen az márványcsiszolás, gránit csiszolás, terrazzo csiszolás, gres csiszolás, vagy mészkő csiszolás, ennek a fogasságnak a lemarásával kezdődik. Itt kőtípustól függően gyémántszerszámokkal, vagy durvább csiszolókövekkel a teljes padlófelületet egy síkra csiszoljuk.
A gránit csiszolás első fázisát a durvább szemcsés csiszolókövek segítségével végezzük. Ennek a folyamatnak a keretében hozzuk létre a teljesen egybefüggő gránit felületet. A durvázás során láthatóvá váló kisebb-nagyobb lyukakat a megfelelő árnyalatra kevert műgyantával folyamatosan tömítjük. A következő lépésben már a finomabb kövek használatával tüntetjük el az erős nyomokat. Majd következik a gránit polírozás, végül pedig a gránit kristalizálás, melyet egészen finom szerszámokkal végzünk, tovább polírozunk, és kristalizálunk, hogy megfelelő színmélységet és fényességet érjünk el, így munkánk eredménye a fényes, tartós gránit burkolat. A gránit csiszolás folyamata során rendkívül fontos a megfelelő szerszám használata, a tapasztalat és a szaktudás, ugyanis ha rossz szerszámot használunk, vagy kihagyunk egy lépést, lévén hogy a gránit padló nagyon kemény felület, szinte biztos hogy karcos marad.

Gránitcsiszolás

Gránit felületek fényezése

Általában olyan gránit felületeken használjuk ahol a meglévő gránit burkolat a fényét vesztette vagy az újkori csillogó hatása már nem a régi. Polírozással gyorsan, hatékonyan, kis költséggel visszaállítható a gránit járólap, gránit munkalap, gránit padlólap, vagy gránit burkolat eredeti állapota.

Gránit felületek impregnálása

Az impregnálásra abban az esetben kerül sor, ha a meglévő gránit járólapja, gránit munkalapja, gránit padlólapja, vagy egyéb gránit burkolata a nedvet, vagy egyéb folyadékot nem taszítja már el, hanem magába szívja. Impregnálással a gránit padlólap nehezebben szennyeződik.

Gránit felületek finom csiszolása

Az enyhe karcok, szennyeződések eltávolítására használjuk a finom csiszolási folyamatot, melynek során az említett hibák eltűnhetnek, meglévő gránit felületének fénye ismét ragyogó lesz a munka elvégzésével. Finom csiszolással a lapok nem csiszolhatók egy síkra, így ha ilyen probléma is van meglévő gránit felületével, a síkra csiszolást ajánljuk.

Gránit felületek felújítása (síkra csiszolása)

A nagyon régi, elhasználódott, erősen szennyezett, vagy még sosem csiszolt gránit felületeken úgynevezett mélycsiszolást alkalmazunk. Durva szemcsézetű csiszológyémántokkal megszüntetjük a gránit padlón található egyenetlenségeket, síkba csiszoljuk a felületet, és lecsiszoljuk a gránitburkolat felső, elkoszolódott, karcos rétegét, eltüntetve ezzel a szennyeződéseket. A síkba csiszolást érdemes elvégeztetni új gránit burkolat esetén is, mert rendkívül szép felületet kapunk, mintha csak egy gránit munkalapból lenne leburkolva. Az adott fázisnál megoldható a fuga kikaparása, illetve újra fugázás is.

Gránit burkolat tisztítása, tisztántartása

A gránit, kiváló fizikai tulajdonságai lévén, szinte semmilyen ápolást nem igényel, sem belső, sem külső környezetben. A konyha és mosdópultok esetében, olaj és vízfolt elleni impregnálással meggátolhatjuk az anyagba való beívódást, s ezáltal az elszíneződést és a foltosodását. Más kezelés szükségtelen a gránit esetében, takarításkor tiszta vízzel vagy kőápoló szeres vízzel lehet tisztítani.

Hogyan óvjuk meg gránit burkolatunk ragyogását?