Everfloor Padlócsiszolás

Műgyanta

A műgyanta padló tulajdonképpen egy több rétegből álló folyékony bevonat egy már létező padlón. Ezen rétegek célja az, hogy védjék a padlót a fizikai és kémiai behatásoktól. Hosszú élettartamú, könnyen takarítható és esztétikus megoldásról van szó.

 

 

Mészkőcsiszolás
Mészkőcsiszolás

A műgyanta padló részei

Minden műgyanta padló egy vagy több réteg műgyantából áll. A műgyanta padló már egy meglévő padlóra épül, a későbbi padlórétegek felhordása különböző célokat lát el. Együtt egy komplett padlómegoldást eredményeznek:

Az aljzat a gyantaréteg alatti padló. Ez az alap általában egy szerkezetileg szilárd beton, amely a legjobb tapadást biztosítja a műgyanta padlóhoz.

Alapozó bevonatok használhatók az aljzat előkészítésére a padló tapadása és védelme érdekében. Használhatók a hibák vagy a gyanta hordozóra adott reakciójának tesztelésére is.

Néha előbevonatokat alkalmaznak az aljzat lezárására. Bár a tömítőanyag segít az aljzat vízállóságában, csökkentheti az alapbevonatok tapadását.

Az alapbevonatok jelentik a fő műgyantakeveréket. Ezek azt a padlót fedik le, amelyet ki szeretne “cserélni”. Több réteg kerül fel, amíg meg nem kapjuk a padló kívánt vastagságát.

A fedőbevonat egyetlen gyantaréteg, amely a foltok vagy sérülékeny pontok eltűntetésére szolgál a fényes vagy matt, védő hatás érdekében.

Felújítás, mélytisztítás

Annak ellenére, hogy az egyik legtartósabb padlómegoldás, idővel ezen is megjelennek a használatból eredő kopások, karcok. Ilyenkor jöhet szó felújításról, amikor a padló egyenletlen, hibás rétegét lecsiszoljuk, majd egy vékony rétegben új gyantát viszünk föl rá.

További probléma lehet még a padló koszolódása. Mélytisztítással meg tudunk szabadulni azoktól a lerakódott szennyeződésektől, amiket a hagyományos takarítás nem távolít el.

Mészkőcsiszolás

Előnyösebb felújítani

Sok szempontból előnyösebb felújítani a padlót, mint teljesen lecserélni azt:
– Elkerülhető vagy késleltethető a padló teljes cseréje
– A felújított padló könnyedén karbantartható, hosszú élettartamú
– A teljes cseréhez képest töredékébe kerül