Everfloor Padlócsiszolás

HTC Superfloor™

A HTC Superfloor TM technológiájának alkalmazása során a betont több lépésben csiszolják meg és polírozzák fel. A technológia tartalmazza az adott fázishoz tartozó megfelelő impregnálást. (Pl: felületvédelem, keményítés, póruszáró tömítés, hidrofobizálás.) Az eljárás első lépéseként a beton legfelső és egyben a leggyengébb részét távolítják el. Ez után válik láthatóvá a beton felületében található töltőanyag. (Ez lehet andezit, mészkő, bazalt vagy akár folyami kavics is.) A HTC SuperfloorTM eljárás folyamata száraz technológián alapszik. Ez azt jelenti, hogy a kivitelezés alatt nem keletkezik szálló por vagy iszap. A HTC SuperfloorTM eljárás során, minimális plusz költséggel van lehetőség a beton színezésére is, ha a megrendelő erre igényt tart.

HTC Superfloor
HTC Superfloor

A HTC Superfloor™ eljárás lépései röviden

A HTC Superfloor™ technológiáját az alábbi felületeken is van lehetőség alkalmazni

A HTC Superfloor™ az alábbi koncepciókban áll a megrendelők rendelkezésére

A Gold koncepció alkalmazása során nem kell olyan mélységig lecsiszolni a betont, mint a Platinum esetében, ezért kisebb mértékben dominálnak a kavics szemcsék. A polírozás után a beton felülete az esztétikus megjelenésen túl a könnyű karbantarthatóságot és a hosszú élettartamot is magában hordozza. A Gold típusú padló közkedvelt mind az ipari környezetben, mind pedig lakossági jellegű felhasználás esetén is.

További alkalmazási területei
HTC Superfloor™ Gold betoncsiszolási fázisai
HTC Superfloor Gold
HTC Superfloor Silver

A Silver koncepció alkalmazása során ugyanolyan mélységben kell a betonfelületet lecsiszolni, mint a Platinum esetében, de a polírozási fázisokat ennél az eljárásnál elhagyjuk. A HTC SuperfloorTM Silvert abban az esetben válasszuk, ha végeredményként egy matt felületű padlót szeretnénk elérni kevés betoncsiszolási lépcső beiktatásával, gyorsan és hatékonyan.

A HTC Superfloor™ Silver technológiát az alábbi területeken alkalmazzák
HTC Superfloor™ Silver betoncsiszolási fázisai az alábbiak

A legkevesebb fázisból álló technológia minimális finomcsiszolást és a teljes polírozási fázisokat igénylő koncepció. A polírozott padlófelület sokkal ellenállóbb a kosszal és a targonca keréknyomaival szemben is. Fontos, hogy a betonfelület egyenletesen sík legyen, mert a polírozás a padló egyenletlenségeit nem fogja megszüntetni. A Bronze eljárás már egyszer felcsiszolt, de visszamattult padlófelület esetén javasolt megoldás.

Alkalmazási területei
HTC Superfloor™ Bronze technológia lépései
HTC Superfloor Bronz
HTC Superfloor platinum

A Platinum eredményezi a legcsillogóbb felületet és ez a leggyakoribb eljárás, amit a megrendelőinknek általában javasolni szoktunk. A HTC SuperfloorTM Platinum eljárás több fázisból áll, mint a másik 3 betoncsiszolási eljárás. Ennek köszönhetően valamennyi felület közül ez a padlócsiszolási koncepció nyújtja a leglátványosabb végeredményt.  Ezt a megoldást olyan helyeken alkalmazzák, ahol a legfontosabb az esztétikai megjelenés.

A HTC Superfloor™ Platinum felhasználási területei
HTC Superfloor™ Platinum csiszolási fázisai