Everfloor Padlócsiszolás

Betoncsiszolás SuperConcrete© KLINDEX

A csiszolt beton megjelenése 1980-as évek második felébe jelent meg Amerikában. Kezdetben olyan szerszámokkal csiszolták a betonpadlót, amit eredetileg kő felületekre fejlesztettek ki. Aztán a tapasztalatokat figyelembe véve gyémánt szemcséket tartalmazó csiszolókorongokat fejlesztettek ki és készítettek, melyek tökéletes megoldást jelentenek a beton csiszolásához. Európában a ’90-es évek elején jelent meg a betoncsiszolás, melyet többnyire raktárakban alkalmaztak. A technológiát Amerikában és Nyugat-Európában már 20 éve használják. Szinte minden nagyobb csarnokban, raktárban, boltban felismerték már a jó tulajdonságait. A csiszolt betonpadló nem porlik, ezért kevesebbet kell takarítani, könnyen takarítható, ezért olcsóbb a fenntartása. Régi és új betonpadlókból csiszolással, polírozással egy esztétikus, tömör, látszóbeton felületet hozunk létre. A betoncsiszolás lényege az, hogy a csiszolási munka után ne kelljen rá burkolni semmit, mégis szép és terhelhető felület legyen. A betoncsiszolás napjainkban a legkorszerűbb,legköltséghatékonyabb, legtartósabb technológia amit alkalmaznak raktárépületek és irodák padlóinak elkészítésekor. A betoncsiszolás tehát egy innovatív beton helyreállítási, kozmetikai és legfőképp burkolást helyettesítő eljárás.

betoncsiszolás
betoncsiszolás

Betoncsiszolás - Hogyan készül?

A SuperConcrete© a KLINDEX által kifejlesztett betoncsiszoló rendszer, amely bármilyen cement alapú betonpadlón, ipari padlón alkalmazható. A SuperConcrete© rendszerű betoncsiszolás még a régi, töredezett, foltos és elhasználódott betonpadlók felújítására is alkalmas. Ezek a betonpadlók olyan csiszolt betonná válnak, melyek hosszútávon ellenállóak, szennyeződés tűrőek, könnyen és olcsón takaríthatóak, csillogóak, ennek ellenére nem csúszósak. Gyémántszemcsés szerszámokkal eltávolítjuk a betonnak azt a rétegét, amely a por képződéséről tehet, és amibe beleül a kosz. Így eljutunk az igazán kemény betonhoz, melyet felfényezünk és impregnálunk. A munkafolyamat szakaszolható, és a felület a munka végeztével azonnal használatba vehető. Néhány lépésben fényes víztaszító felületet kapunk, amelybe akár belefestheti cége logóját is. Megjelenés szempontjából a betoncsiszolás több lépése három különféle kiviteli lehetőséget hordoz magában. A látvány fontosságától függően a csiszolt beton felületek lehetnek egyszerű, matt megjelenésűek, vagy kelthetnek akár egészen fényes, márványszerű hatást is. Mindhárom megoldás esetén alkalmazható egy betonfestési eljárás, amivel az egész felület színezését, vagy egyszerűbb és bonyolultabb minták, logók festését is lehet kivitelezni a csiszolt beton felületében. Mindhárom kivitel eredménye egy vegyszeresen is és betoncsiszolással megerősített csiszolt betonpadló. A padló esztétikai megjelenésében márványszerű lesz, mégis megőrizve a beton keménységét és jó tulajdonságait. A SuperConcrete© technológia lehetővé teszi, hogy a meglevő betonpadló felületét egy betoncsiszoló gép segítségével úgy alakítsuk át, hogy az akár, egy gyönyörű márvány vagy terrazzo padlóhoz hasonló legyen.

Betoncsiszolás változatai

SuperConcrete „BASIC”

SuperConcrete PREMIUM
SuperConcrete „Terazzo Effect”
Miért ajánljuk a betoncsiszolást?
betoncsiszolás
Betonfestés

Ma már bármilyen betonfelületet meg lehet színezni. Közlekedő útvonalakat, figyelmeztetéseket vagy logókat készíthetünk a csiszolt beton padlóba. Betonfestési technológiák esetén a festék nem a kész felületre kerül, hanem a betoncsiszolási eljárások közé van beiktatva. Így a festékanyag a későbbiekben nem kopik le. A kész felület pedig betonpolírozással kapja meg végleges megjelenését. Szakszerű karbantartással akár 20 éven át is fenntartható, akárcsak egy „sima” polírozott betonpadló.

Betonpadló tisztítása, tisztántartása

A csiszolt beton páratlanul tartós, higiénikus, környezetbarát, gazdaságos, esztétikailag nagyon szép felületű. Utókezelése igen egyszerű. Karbantartása egyszerre költséghatékony és egyben környezet barát is. Tisztítása egyszerűen csak vízzel történik, vegyszerekre nincs szükség.

A betonpadló károsodásának okai és ezek megelőzése
Munkafelületek
Munkaterületek