Everfloor Padlócsiszolás

Tekintse meg padlócsiszolás referenciáinkat

Kövek ápolása

Bármennyire is tartós anyag a kő, sajnos ugyanúgy megsínyli az időt, a port vagy kültéri burkolat esetén az időjárás viszontagságait. Fontos viszont, hogy a kellő odafigyeléssel hatékonyan felveheti a harcot az idővel bekövetkező esztétikai romlással. Homlokzati, lábazati kövek legnagyobb ellensége a szálló por, valamint az időjárási körülmények. Ezek hatására még az enyhén porózus kőfelületek is veszíthetnek a színükből, elszürkülhetnek, valamint megtapadhat bennük/rajtuk a szennyeződés. Ennél nagyobb baj, hogy csapadékos évszakok során a kőburkolatok pórusaiba szivárgó nedvesség sókivirágzást okozhat és ez fagyos időben akár a burkolat felső rétegeinek mállásához is vezethet.

 

 

 

Mit tehet azért, hogy kőburkolata tovább maradjon otthona dísze?
A kő alapvetően alkalmas arra, hogy hosszú évtizedeken keresztül az udvara vagy otthona dísze legyen. Ez csupán egy kis többlet odafigyelést igényel.

Az első lépés a felület megtisztítása a megfelelő tisztítószerrel és/vagy magasnyomású mosó segítségével. Azt, hogy milyen felületi tisztítószert érdemes használni, minden esetben a felület és az azon kialakult szennyeződés határozza meg.

Az ezt követő lépés az impregnálás, mely segítségével hosszú időn át megakadályozható az állapotromlás.